2008-03-10

KUŞADASI'NA HOŞGELDİNİZ!!!

Aydın il merkezine 71 km. uzaklıkta, Ege Bölgesi'nin denizle buluştuğu kıyı şeridinde yer almaktadır. Kuzeyde Selçuk ve Pamucak, güneyde Dilek Yarımadası ile sınırlanan ilçe merkezi İzmir, Efes, Meryemana, Milet, Didim, Pamukkale, Marmaris, Bodrum gibi önemli turistik merkezlerin odağında bulunmaktadır. Kuşadası Limanı, Yunanistan'a ait Sisam adasına yakın olması nedeniyle, buraya gelen turistler için Türkiye'nin ikinci önemli deniz kapısıdır.
Ulaşım:Kuşadası'na kara ve deniz yolu ile ulaşım imkanı vardır. Kuşadası Limanı bölgenin önemli limanlarındandır. En yakın havaalanı İzmir'dedir.
Gezilecek Yerler

Güvercinada : Kuşadası'nın hemen kıyısında yer alan küçük bir adadır. Bir mendirek ile sahile bağlanmıştır. Sarp kayalar üzerine inşa edilmiş bir Bizans kalesi vardır. Osmanlı imparatorluğu zamanında, Mora isyanı sırasında adalardan gelecek saldırılara karşı bir ileri karakol görevi görmüştür. Ayrıca korsanlara karşı kullanıldığından halk arasında "Korsan Kaesi" adı ile de anılmaktadır. Adanın en yüksek yerindeki kule, muhafızların oturması ve gözetleme yeri olarak kullanılmıştır. Ayrıca bir su sarnıcı mevcuttur. Kale restore edilerek çevre tanzimi yapılmış, çayhane, , restorantı türlü dinlenme ve eğlence yerleri açılarak turistik kullanım getirilmiştir. Ayrıca kale ışıklandırılmıştır.

Kruvaziyer ve Yat Limanları : Kuşadası'nda turist gemilerinin yanaştığı iki adet iskele ve ayrıca 650 yat kapasiteli yat limanı bulunmaktadır. Kuşadası Limanına her mevsim gemiler yanaşmaktadır. Kuşadası limanından Yunan Adası olan Sisam (Samos)'a bahar ve yaz aylarında (1 Nisan - 20 Ekim arası her gün) düzenli olarak yolcu motor seferleri yapılıp, kış aylarında bu seferler charter olarak değişir. Limanda günübirlik ve saatlik piknik turu yapan yolcu motorlar mevcut olup, Mavi Tur yapan yatlar da yat limanında bulunmaktadır.


Dilek Yarımadası: Büyük Menderes Deltası Milli Parkı 27.675 hektarlık bir alana sahiptir. Bu alanın 10.985 hektarı 1966 yılında Milli Park ilan edilirken Dilek Yarımadası'na aittir. Yarımadanın güneyine bitişik Büyük Menderes Deltası 1994 yılında Milli Parka eklenmiş olup, 16.690 hektar büyüklüğündedir. Dilek yarımadası bölümü, Samsun Dağları'nın Ege Denizi'ne uzandığı son nokta olup; 20 km. uzunluğunda ve ortalama 6 km. genişliğindedir.



Morfolojik yapısı içinde birçok tepe, vadi, kanyon ve koylar bulunmaktadır. Ortalama 650 m. Yüksekliğe sahip yarımadanın en yüksek yeri Dilek Tepe (Mykale) 1.237 m.dir ve Milli Park adını bu tepeden alır. M.Ö. 9. yy.da 12 İon kentinin kutsal toplanma merkezi Panionion, antik Thebai kenti, Ayayorgi Manastırı, tarihi Doğanbey Köyü (Domatia) ile Karine, Hagios Antonios Manastırı ve Zeus Mağarası da Milli Park sınırları içerisindedir.

Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı : 1618 yılında Sadrazam Mehmet Paşa tarafından yaptırılmıştır. Dış duvarlarda görülen top delikleri şehrin korsan saldırılarına karşı korunması amacıyla yapılmıştır.


Kale İçi Camii : 1618 yılında Sadrazam Öküz Paşa tarafından yaptırılmıştır.


Priene:Söke ilçe merkezine 15 km. uzaklıktaki Güllübahçe kasabası yakınındadır. Miletos'lu ünlü mimar Pippodamos'un planına göre kurulmuş olan şehir Helenistik karakterdedir. Günümüzdeki öteki kentlerden daha sağlam olarak ulaşmış olan Priene, önce Bergama Krallığının, daha sonra ise Roma ve Bizans'ın egemenliğine geçmiştir.

Bizans devrinde piskoposluk merkezi olan şehir gittikçe önemini kaybederek 13. yüzyılda tamamen terk edilmiştir. Prytaneum, Bouleuterion, evler, Athena tapınağı, Büyük Kilise, Tiyatro, Yukarı Gymnasium, Mısır Tapınağı, Kutsal stoa, Agora, Büyük İskender Tapınağı veya Kutsal eEv'i görülmeye değerdir.

Plajlar : Kuşadası'nda bulunan plajlar; Kadınlar Denizi Plajı,Güvercin ada Plajı,Yılancı Burnu Plajı, Yavan su Plajı, Kuştur Plajı, Kara ova Plajı, Güzelçamlı Plajı, Sevgi Plajı, Kalamaki Plajıdır.

Kaplıcalar : Çıban (Yavan su ) Kaplıcası, Venüs Kaplıcası, Güzelçamlı kaplıcası Kuşadası'nın önemli kaplıcalarıdır.

Mağaralar : Karaca Mağarası

Eğlence:Gece hayatı, Kuşadası'nda dolu dizgin yaşanıyor. Özellikle Barlar Sokağında, sabaha kadar süren müzik eşliğinde, gönlünüzce eğlenebilirsiniz. Her zevke hitap eden Kuşadası, ister hafif müzikle sohbet ortamı, ister yüksek sesli clubler, isterseniz de kareoke yapabileceğiniz ilginç mekanlarıyla size bir çok seçenek sunuyor. Artık seçmesi size kalmış.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Selam Hayırlı Akşamlar Cuma Geceniz Mübarek Olsun Güzel Ziyaretlerinize Teşekkür Ederim. Sevgiyle,Saygıyla ve de Sağlıkla Mutlu esen kalın Allaha emanet Olun Sevgi ve Saygılarımla

Şükrü Yılmaz
Antakya-Hatay
http://sukruyilmaz.net
http://sukruyilmaz.net/blog
http://sukruyilmaz.blogcu.com

BEKLE SEVGİLİM

Akşamın alaca karanlığında,yanyana yürürken birlikte,
Yanlız sen..sen kapladın bugün tüm benligime....
Şirin ve samimi bir ortamda geçen bu kısa günde,
Ellerim ellerinde,gözlerim gözlerine kenetlenmiş bir halde,
Güzel ve mutlu bir gün böyle geçti Sevgilim.....


Üstümüzde Güneşin sıcaklıgı,içimizi ısıtırken,
Lunapark önünde senin gelmeni beklerken,
üzülmek ve ümitsizlik olmayacak bu birlikten,
Mutlu bir günün sonunda,seni evine gönderirken,
Elveda demiyorum,çünki yine gelecegim Sevgilim...

Alıntı: http://www.siirkolik.com/siir/default.asp

Adsız dedi ki...

Selam Günaydın Hayırlı Sababahlar ve Haftalar diler Güzel Ziyaretlerinize Teşekkür Ederim. Sevgiyle,Saygıyla ve de Sağlıkla Mutlu esen kalın Allaha emanet Olun Sevgi ve Saygılarımla

Şükrü Yılmaz
Antakya-Hatay
http://sukruyilmaz.net
http://sukruyilmaz.net/blog
http://sukruyilmaz.blogcu.com

ÖYLE GEL

Bir gün pişman olup ta beni ararsan
Mecnun gibi çölleri aşta öyle gel
Eğer seviyorsan candan gönülden
Eline kırmızı gül alda öyle gel.

Yol üstünde görürsen ihtiyar dervişi
Ararım dersin terkedilmiş sevmişi
Belki anlatır sana da gelmişi geçmişi
Dizlerinde derman kalırsa öyle gel.

Beklerim seni toprak altında
Oku yazılan yazıları mezar taşımda
Görmek istersen çektiklerimi genç yaşımda
Allah huzurunda hesap verde öyle gel.

Alıntı:http://www.siirkolik.com/siir/default.asp

Adsız dedi ki...

Günaydın Hayırlı Sabahlar ve güzel sağlıklı bir hafta sonu tatili geçirmenizi dilerim.sevgiyle saygıyla vede sağlıkla mutlu esen kalın Allaha emanet olun Sevgi ve Saygılarımla

Şükrü Yılmaz
Antakya-Hatay

http://sukruyilmaz.net
http://sukruyilmaz.net/blog
http://sukruyilmaz.blogcu.com

YABAN GÜLÜ

Ben yaban gülüyüm
Hiç el değmemiş
Ben karanlıkta savrulan
Güneş görmemiş
Uzatma elini bana
Eğerim boynumu rüzgara
Ben yaban gülüyüm
Sevginin gücüyüm
Soldurma beni
Ben senin gördüğün
Güllere benzemem
Ama onlar hep bana benzer
Ben yaban gülüyüm canım
Sayfalarda hiç solamam
Ben sensiz ama sensiz asla yaşayamam.

Alıntı:http://www.siirkolik.com/siir/default.asp