2009-01-04

KAYAK MERKEZLERİ


SAKLIKENT KAYAK MERKEZİ:2550 metre yükseklikteki dağda, kayak alanları 2000 - 2400 metre yükseklikler arasındadır. Antalya'ya yakın bir konumda olmasından dolayı bir günde iki mevsimin birden yaşanabildiği ender yerlerden biri. Saklıkent'te kayak mevsimi kısadır ve kar kalınlığı kayak mevsiminde 50-100 santimetre. Merkezde 14 yatak kapasiteli pansiyon, 80 kişilik restoran, kafeterya ve kır kahveleri bulunmaktadır. Tesiste e adet teleski bunlar 240 kişi/saat ve 340 kişi/saat kapasite ile hizmet verirken, iki adet pist kolay ve orta zorluk derecesindedir.

BİNGÖL-YOLAÇTI KAYAK MERKEZİ:Bingöl şehir merkezine 25 km uzaklıktadır.Kayak sezonu Arallık ayında başlar ve Mart ayına kadar devam eder.Acemi ve ileri düzeyde kayakçılar için güzergahları bulunan pistin uzunluğu 1000 metredir. Alt istasyon 1650 üst istasyon 1890 metredir, ortalama meyil % 25'dir. Saatteki kapasitesi 500 kişi olan teleski tesisinin uzunluğu 925 m. dir. 50 yatak kapasiteli bir kayak evi bulunmaktadır. Sağlık ve diğer hizmetler için Bingöl şehir merkezinden faydalanılmaktadır. Bingöl, Ankara'ya 916, İstanbul'a 1313 km. uzaklıktadır. Kayak tesislerine ulaşım özel araçlarla mümkündür.

KARTALKAYA KAYAK MERKEZİ:Kartalkaya Alp kayağı, kayaklı koşu vt tur kayağı için çok uygun koşullara sahip bir kayak merkezidir.Kayak yapma kiçin en uygun zaman 20 Aralık-20 Mart tarihleri arasındadır. Kayak alanı 1850-2200 metre yükseklik kuşağı üzerinde yer almakta. . Normal kış koşullarında üç metrekar yağışı görülmektedir. Mevsim başında toz kar mevsim sonunda ise ıslak kar özellikleri görülür. Kartalkaya'da toplam yatak kapasitesi 1005 olan iki adet konaklama tesisi bulunmaktadır. Merkezde toplan kapasitesi 6000 kişi/saat olan 11 adet mekanik tesis bulunmaktadır.Bunlar 2 adet telesiyej, 6 adet teleski ve 3 adet baby liftdir

ULUDAĞ KAYAK MERKEZİ: Kayak alanı 1750-2543 metre yükseklik arasında olan Uludağ, Türkiye'nin en gözde kış sporları merkezidir. 20 Aralık-20 Mart tarihleri arasındaki dönem kayak için en uygun zamandır. Normal kış koşullarında üç metre dolayında kar yağışı alan yöre,Akr yağışı mevsim başında toz kar, sonunda ise ıslak kar şeklinde görülür. Üç binin üzerinde yatak kapasitesi olan Uludağ'da on ikisi kamu kuruluşuna, 15'i özel sektöre ait toplam 27 konaklama tesisi bulunmaktadır. Oteller bölgesinde 8 telesiyej, 7 teleski olmak üzere 15 mekanik tesiste 11 bin kişi/saat kapasite mevcuttur.

ELMADAĞ KAYAK MERKEZİ: 1500-1850 metre yükseklikler arasında Elmadağ'ın kuzey yamaçlarında bulunmaktadır. Pistler ağaçsız ve alpin çayırlarla kaplıdır. Merkezde kayak sezonu Ocak - Mart arasında yapılırken,kar kalınlığı 30-60 santimetre. ODTÜ-Hacettepe-Ankara Üniversiteleri ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne ait kayak evi bulunmakta. Merkezde, 548 metre uzunluğunda saatte 720 kişi kapasiteli bir adet teleski mevcut. Pist kolay ve orta zorluk derecelerinde.

İZMİR-ÖDEMİŞ-BOZDAĞ KAYAK MERKEZİ:Kayak merkezinde Aralık ayından Mart ayına kadarki zaman içersinde kayak yapmak mümkündür.Kar kalınlığı normal kış koşullarında 80-120 santimetre civarındadır. Kayak alanları 1700-2157 metre yükseklikleri arasındadır. Özellikle dağın kuzeye bakan yamaçlarında Alp disiplini kayak uygulamaları yapmak için elverişli bir ortam vardır.

BİTLİS MERKEZ KAYAK TESİSİ:Kayak alanları kent merkezinin doğu ve batı kesimlerinde yer almaktadır. Tesisde kayak sezonu Aralık ayında başlar ve Nisan ayına kadar devam eder. Merkezde bir kayak evi bulunmakta. Konaklama ve diğer hizmetler için kent içerisindeki yerlerden faydalanılmaktadır. Uzunluğu 726 metre kapasitesi 720 kişi/saat olan bir adet teleski tesisi bulunmaktadır. Pistler orta ve zor düzeyde zorluk derecelerindedir.

ELAZIĞ-SİVRİCE-HAZARBABA: 2347 metre zirvesi bulunan Hazarbaba Dağı'nda normal kış koşullarında kar kalınlığı 100-200 santimetre civarındadır. Kayak Tesisi 1999 yılında hizmete girmiş olup gelişme aşamasındadır.Kayak sezonu Aralık ayında başlar ve Mart'a kadar devam eder. Merkezde kayak evi ve kafeterya olmak üzere iki bina mevcuttur. Tesisin mevcut tele-ski tesisi, 2000 yılında büyütülerek 1700 metreye çıkarılmış, kayak pisti geliştirilerek amatör ve profesyonel kayakçılara rahat bir şekilde kayma imkanı sağlamıştır.

BOLKAR KAYAK MERKEZİ: Erzincan'a 40 km mesafede ana yol güzergahı üzerindeki Bolkar Dağları'ndadır. Kayak mevsimi Aralık ayında başlıyor ve Nisan ayına kadar devam ediyor. Kar kalınlığı 60-100 santimetredir. Kayak merkezinde 1050 metre uzunluğunda, 1200 kişilik bir teleski tesisi ile, 300 metre uzunluğunda baby-lift tesisi bulunmaktadır. Pistuzunluğu 1100 metre olup orta-zor düzeydedir. Pist genişliği 100-200 metredir.

PALANDÖKEN KAYAK MERKEZİ:Erzurum'un güneyinde yer alan ve doğu-batı yönünde uzanan 3185 m. zirveye sahiptir. Erzurum Türkiye'nin en yüksek ve soğuk illerinden biridir. Mevsim boyunca toz kar alan kayak merkezinde kar yağışı kış koşullarında 2-3 metredir. Kayak alanı uzunluğu 2200-3176 metredir. Kayak etkinlikleri için en uygun zaman 10 Aralık - 10 Mayıs arasındaki dönemdir. Palandöken'de 4 yıldızlı, 5 yıldızlı konaklama tesisleri, kayak evi, günübirlik tesisler ve lokantalar bulunmaktadır. Merkezdeki pistler dünyanın en uzun ve dik kayak pistleri arasında yer almaktadır. Toplam uzunluğu 28 kilometreyi bulan en uzun pisti 12 kilometre olan kayak pistlerine sahiptir . Başlangıç yeriyle varış noktası arasındaki yükseklik farkı 1000 metre olan Palandöken'de slalom ve büyük slalom yarışmalarıiçin 2 adet tescilli kayak pisti mevcuttur. Kayak Merkezinde 5 adet telesiyej, 1 adet teleski, 2 adet baby lift ve 1 adet gondol lift hizmet vermekte.

GÜMÜŞHANE-ZİGANA KAYAK MERKEZİ:Karadeniz Bölgesi'nde Gümüşhane il sınırları içindedir. Zigana geçidinin doğusunda, anayola 500 metre mesafededir. Genellikle ormanlık alan ile kaplı olan kayak merkezinde, kayak alanları 1900-2500 metre yüksekliklerindeve çim ile kaplı. Kayak sezonu Aralık ayında başlar ve Nisan ayına kadar devam eder. Kar kalınlığı 100-150 santimetredir. Merkezde bir adet teleski, bir adet baby-lift tesisi bulunmaktadır. Tesisin uzunluğu 661 metre kapasite ise 843 kişi/saattir. Kayak pistinin genişliği 100-200 metredir.

ISPARTA-DAVRAZ KAYAK MERKEZİ: Davraz Dağı, Akdeniz Bölgesi'nin Göller Yöresi'nde, Eğirdir ve Kovada Gölleri arasında yükselen ve Isparta Ovası'nı kuşatan dağ kütlelerinden biridir. Kar kalınlığı 50-200 santimetre olan Merkezde kayak mevsimi Aralık-Nisan ayları arasıdır. Çıplak bir yapıyasahip olan dağda çeşitli kış sporlarına imkan veren parkurlar bulunmaktadır. Kayak merkezinde 50 yatak kapasiteli ve 150 kişilik restoran bulunduran kayak evinin yanı sıra, il merkezinde ve Eğirdir İlçesi'nde bulunan toplam 600 yatak kapasiteli otellerden faydalanılabilir. Uzunluğu 1155 metre olan, 1000 kişi/saat kapasiteli telesiyej tesisi mevcuttur. 4 kilometre ulaşan uzun parkurlar bulunan merkezde kuzey ve Alp disiplini, tur kayağı, snow board, tele mark yapılmaktadır.

KASTAMONU-ILGAZ KAYAK MERKEZİ:Kastamonu ve Çankırı illeri sınırında zirvesi 2850 m. olan Ilgaz Sıradağları üzerinde, Ilgaz Milli Parkı içinde yer almaktadır. Kış turizminin yanı sıra sahip olduğu doğal güzellikleri ile dört mevsim turizme elverişlidir.Kayak pistleri 1800-2000 metre yükseklikleri arasındadır. Kayak mevsimi Aralık ayında başlayıp Nisan ayına kadar sürer. Kar kalınlığı 50- 200 santimetredir. Kayak Merkezinde 5 adet devlet konukevi, 2 adet otel bulunmaktadır. Tesise 3 kilometre uzaklıkta bir otel daha bulunmaktadır. Kayak merkezinde bir adet çift iskemleli telesiyej tesisi ile 1 adet teleski tesisi mevcut. Ilgaz'a 30, Kastamonu'ya 40, Çankırı'ya 73, Ankara'ya 203 km, İstanbul'a 475 km. uzaklıktadır.

Title: Winter tourism and winter sports equipment in Switzerland, Austria and the Nordic countries.
Personal Authors: No personal authorsAuthor Affiliation: Editors: No editorsDocument Title: EFTA BulletinAbstract:
Winter tourism in the Scandinavian countries is mainly domestic while in Austria and Switzerland the majority of winter tourists are foreign. The manufacture of equipment needed to supply the demand is outlined for each country.Publisher: About CAB Abstracts CAB Abstracts is a unique and informative resource covering everything from Agriculture to Entomology to Public Health. In April 2006 we published our 5 millionth abstract, making it the largest and most comprehensive abstracts database in its field. Your search for ‘winter tourism switzerland’ has pulled up numerous records and resources from the CAB Abstracts database. At this time, your institution does not subscribe to CAB Direct so you cannot access them. To find out more about this exciting resource, and how to subscribe.

We have searched our content for additional helpful material on winter tourism switzerland and the links below will take you to the results from some of our other sites:
About CABIEstablished in 1910, CABI is a not for profit organisation, owned by over 40 Member Countries. Through partnership with these countries and our international network of people, we address local needs worldwide. Our activities encompass scientific publishing, research and communication, and our aim is to bridge the gap between scientific knowledge and its application to real life.
We publish CAB Abstracts, a world-leading bibliographic database covering agriculture, environment, public health and nutrition, animal and plant sciences and tourism. We also publish multimedia compendia, books, journals and internet resources – bringing the most up to date scientific information right to researchers’ fingertips. Our PeopleAt the heart of CABI’s success are the people who make it happen. We have over 300 staff working from 10 locations around the world, all of them experts in their field. From publishing specialists, microbiologists, ecologists to pathologists, we have the expertise to make a difference.

3 yorum:

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Hayirli Gunler Sitresli bu gunlerimizde Ailenizle ve Sevdiklerinizle birlikte guzel gunler gecirmenizi dilerim.Sevgiyle,Saygiyle vede Saglikla Kalin,ALLAHA Emanet olunuz.Saygilarimla

Herzaman olduğu gibi bu sikintili gunlerde sizlerden uzak kaldigim halde beni yalniz birakmiayip blog sayfami ziyaret ederek ve yazmis oldugunuz yorumlariniza tesekkur ederim.

Filistin uzerinden sahte siyaset yapalarida kiniyorum

FILISTIN

Ulu devletim olan Osmanli yikildi
Kan golunde yuzer benim Filistin
Adalet olmayan yerde insanlık bitti
Bizden imdat bekler benim Filistin

Yuz binlerin eli havada hep dua eder
Muslumanlar yigit bir liderde bekler
Bir gun mutlaka Filistin’e olacak sefer
Zaferi Allah’in izniyle gorecek Filistin

Uluhakan gibi bir lider bekleriz bizler.
Butun millet hep onu gelmesini gozler.
Filistin’imde kan ve goz yasi dinmez.
Yaslar icinde olan can kardes Filistin.

Tecavüz var Filistin’de Musluman’a
Israil nekadar guclu bir ulke olsa’da
Sarsilmaz iman sahibi kullar orada
Zafer elbet senin,senin canim Filistin.

Acılar icinde izledim katledildi insanin.
Direnisin gordukçe inandim zafer senin.
Turk milleti olarak arkandayiz top yekun
Belki bugun belki yarin zafer senin Filistin.

Alıntı:Halil Çolak
http://www.antoloji.com/siir/siir/siir_SQL.asp?sair=21432&siir=1094870

Şükrü Yılmaz
Antakya-Hatay

http://www.sukruyilmaz.net
http://www.sukruyilmaz.net/blog

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Hayirli Gunler Hatay Antakya'dan Sevgiler Güzel bir Pazar tatili'ni Ailenizle ve Sevdiklerinizle birlikte huzur,neşe ve sağlık içinde gecirmenizi dilerim.Sevgiyle,Saygiyle vede Saglikla Kalin,ALLAHA Emanet olunuz.Saygilarimla

DOĞUM GÜNÜM BUGÜN BENİM

Doğum günüm bu gün benim
en mutlu günüm sözde sevdiklerimin beni aradığı
dostlarımın yanımda olduğu
hediyelerin mutlulukların havada uçuştuğu
Dünya'ya adım atışımın ilk günü

Ana rahminden küçük ama sımsacık yuvamdan
yalanların dolanların içine
hüzünlerin gözyaşlarının ortasına düşüşüm
Evet
Bugün benim doğum günüm

Anlamadığım belki de anlamak istemediğim
bir yerlerde bir yalnızlığın
bir yerlerde bir yanlışlığın oluşu
en büyük hediyem sensin dediğimin acı yokluğu.

Durup durup düşünüyorum
Doğum günü dedikleri hüzünlerin mi yoksa sevinçlerin mi
Doğum günü gözyaşlarımı yoksa gülüşlerin günü mü
Ben yanıtını bulamıyorum
Tarifsiz duygular içinde eminim ki ölüm günüm bu günden çok daha huzurlu

Doğum günüm en büyük yanlış olmuş kayıtlara
Geri dönüş yok tersine dönmeyecekse Dünya
Bir düzeltme yolu var
Vurun ölü damgasını yazın bu günü kara sayfalara.

Alıntı:Ufuk Komuscu
http://www.sevdimseni.net/git100349/ufuk-komuscu-dogum-gunum-bu-gun-benim.html

Şükrü Yılmaz
Antakya-Hatay

http://www.sukruyilmaz.net
http://www.sukruyilmaz.net/blog

Marifetane hobi dedi ki...

Merhaba güzel insan sevgili dost hayırlı sabahlar sana.İyilerle ve
iyiliklerle beraber sağlıklı bereketli güzel bir haftageçirmen dileğiyle
sevgiler selamlar sana..